Kako unaprediti svoj Hosting posao-AdriaHost

Web hosting je usluga koju pružaju specijalizovane kompanije, a koja omogućava da vaša prezentacija bude vidljiva na internetu. Da podsetimo za publikovanje web prezentacije neophodna su 2 uslova. Jedan je da registrujete domen, a drugi da zakupite web hosting uslugu kod provajdera. Ako možemo da se poslužimo analogijom, domen predstavlja vašu adresu stanovanja, a web hosting zakup stana ili kuće gde ste smešteni. Drugim rečima cena web hostinga je kirija koju plaćate vlasniku resursa koji javno poslužuje vaše web stranice. 

S obzirom na to da od 70 do 80% ljudi imaju internet i da svoje vrijeme provode za kompjuterom i prenosivim uređajima i telefonima, što u poslovne svrhe, što u slobodno vrijeme – i ne čudi činjenica da je ovaj deo marketinga postao traženiji i od običnog marketinga.Search Engine Optimization ( skraćeno: SEO ) ili optimizacija web stranica za pretraživače (Google, Yahoo, Bing) je deo digitalnog marketinga koji se bavi pozicioniranjem web stranica na pretraživačima na ključne reči koje najviše odgovaraju sadržaju stranica. Cilj optimizacije je povećanje ciljane posećenosti  čime se i povećava broj kontakata ili direktna prodaja. Velika je važnost SEO optimizacije jer čak  97% iskustava online počinje upravo na  internet pretraživačima.

 Izrada sajta se ne radi tako često i zbog toga je potrebno da dobro obratite pažnju najpre na ono što vi želite da predstavite na sajtu, a zatim i na sam način izrade. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se pripremite kada vi pravite sajt ili to neko radi za vas. Isplanirajte budžet na početku  za kompletnu izradu sajta.Cena za kompletnu izradu sajta obično uračunava hosting za sajt (prostor na internetu), domen (adresa sajta), profesionalni dizajn i radne časove programera i izađe oko 500-800 evra, pa gledajte da vaš budžet pripremite na to. Evo malog proračuna, naše odeljenje  za izradu sajtova isporučuje naš najveći hosting paket i on košta 139 evra za 1 godinu, na to dodajte registraciju domena oko 20 evra. Tu je i profesionalna WordPress tema koja košta oko 50-100 evra (ima skupljih i jeftinijih), i oko tri radna dana za izradu sajta i ubacivanje sadržaja na sajt . Ako sami pravite sajt, neće vas koštati programer, ali računajte na druge troškove.

Preporuka je da i hosting i domen uzmete kod istog provajdera. Svi provajderi obično imaju obe usluge, a vama će biti lakše da vam sve bude kod iste firme jer ćete tako lakše voditi računa o plaćanjima za obnovu ovih usluga. U suprotnom, ako vam je hosting kod jednog a domen kod drugog provajdera, može se desiti da zaboravite da obnovite jednu od usluga, sajt će prestati sa radom sve dok se utvrdite gde ste pogrešili. Ako neko pravi sajt za vas, možete napomenuti da će vam zbog budućih obnova biti lakše da obe usluge budu kod istog provajdera.Jednom kada završite sajt, potrebno je redovno tehničko održavanje da bi sajt ispratio web-standarde i novitete koji dolaze kroz update. Ako to ne budete radili, sajt postaje ranjiv u slučaju hakerskih napada. Agencije koje prave sajtove obično u svojoj ponudi imaju i održavanje sajta kao dodatnu uslugu. Cena za ovakve usluge obično zavisi od toga šta će biti obuhvaćeno održavanjem i koliko će se radnih časova trošiti na to. Pored toga trebaće vam i ubacivanje novih sadržaja da biste vašu priču držali ažurnom. Niko ne voli zapuštene sajtove, a sve novo što dodate pomaže i vašim klijentima i Google pretrazi da bolje razumeju šta se dešava na vašem sajtu.AdriaHost provajder nudi pakete svojih usluga:

BASIC paket : 2 GB- 200 GB protoka do 50.000 posetilaca mesečno cena je 2,368.00 godišnje.

BUSINESS:  20 GB  prostora 400 GB protoka do 4 Web sajta i do 200 000 posetilaca mesečno, cena je 6,537.00 godišnje.

BUSINESS PLUS : Sve neograničeno , do 500.000 poseta mesečno.Cena je 13,168.00 godišnje.

Detaljnije na ovom linku: https://moj.adriahost.rs/aff.php?aff=1386

Ako uplatite dve godine, treću dobijete besplatno.Serveri su smešteni u Holandiji u jednom od najboljih data-centara u Evropi.Iza njih su 9 godina iskustva stečenih saradnjom sa preko dve hiljade firmi i nekoliko stotina pojedinaca (dizajnera, programera).Web hosting sa prostorom bez limita i visokim performansama. WordPress na klik, Free SSL.Garantuju 99.99% web hosting uptime. Serveri su pod stalnim nadzorom, a sigurnosni standardi su na najvišem nivou.skoristite svoje vreme ako želite da poboljšate svoje Online prisustvo.Automatizujte svoj posao, tj. posao radi za vas čak i kada niste tu. Napravite sajt  i digitalizujte  svoj biznis.

 

.