KinaWok-Kineski restoran u prestonici Šumadije

Jesenji subotnji dan, dan kada želimo da se opustimo od naporne radne nedelje, sumirajući utiske predhodnih dana sta smo propustili ili uradili,zaboravljajući da nam je vreme ograničen faktor i najveći neprijatelj današnjice.Šetajući centrom grada sa drugom i svojim poslovnim saradnikom obilazeći razne lokale, u jednom trenutku predložio mi je da odemo u restoran Kineske hrane. Dok smo išli prema restoranu puno mi je pričao o ukusnoj Kineskoj hrani,o raznim dezertima pohovanom sladoledu, ananasu, bananama koje je on imao prilike da proba. Dok smo ulazili kroz glavu su mi prolazile razne misli, kakva je to hrana i kakvog li je ukusa?Verujem da su te predrasude prisutne kod svih nas, s obzirom da smo zemlja koja je vekovima navikla na tradicionalna srpska jela.

Kineski restoran Kina Wok se nalazi u centru grada, u ulici Karađorđeva 10 u objektu hotela Stari grad. Sam objekat je prožet elementima Kineske kulture.Jedna od najstarijih i najkomplesnijih svetskih kultura. Postoje velike razlike u običajima i tradicijama. Prava kineska tradicionalna kuhinja ima mnogo dublje korene i stara je preko 7 hiljada godina. Odlike kineskih jela su uvek fascinirale rapsodijom najzanimljivih ukusa koje stvaraju u ustima, a dugo nakon jela ostaju na nepcima. Ono što sam restoran nudi su Kineski specijaliteti koji se baziraju na pirinču, špagetama, sosovima i povrću. Obroke možete birati izmedju pirinča i špageta 2+1, i 3+1 po širem izboru. Slatko kisela pohovana piletina, piletina sa kikirijem , piletina sa bambusom , piletina sa pečurkama, svinjetina sa povrćem, junetina sa povrćem i niz drugih jela.Vrhunski kuvari i osoblje će sve učiniti da se opustite u uživate u kineskoj hrani i ambijentu. Tu je i veliki izbor hladnog pića da ugasite žeđ posle obilnog i ukusnog jela. Hranu možete poručiti da ponesete, ukoliko vam vreme ne dozvoljava da provedete u restoranu.Cene su jako pristupačne i povoljne. Pored obilne i ukusne hrane , uživajući u ambijentu restorana, odlučili smo da probamo pohovani sladoled. Morate priznati jako čudna kombinacija na prvi pogled.Ali,ta radoznalost je presudila da pored kineskih specijaliteta, probamo nešto neobično ,drugačije od našeg podneblja.Pohovani sladoled je zanimljiv dezert , kombinacija hladnog kremastog sladoleda unutra, i tople hrskave kore spolja prelivene čokoladom.

Ako želite da probate nešto novo i drugačije od srpske svakodnevnice,možete posetiti restoran Kina Wok.Ko jednom proba vratiće se ponovo.

Srdačan pozdrav iz najboljeg kineskog restorana KINA WOK“

Radno vreme :

ponedeljak – subota 09 h – 22h

nedeljom: 10h -22h

Kontakt tel: 034/ 33-00-44 / 065/633-00-44