Staroplaninski melemi-darovi iz prirode

Savremeni način življenja udaljio je čoveka od prirode i doveo ga do raznih bolesti.Lekovima možemo da ublažimo simtome, ali ne možemo da upotpunosti izlečimo bolest.Priroda ima odgovore za sve bolesti, i ako mi i dalje u svojim zdravstvenim problemima  jurimo po ordinacijama,čekamo po par sati tražeći slamku spasa.Trujemo se raznim hemijskim preparatima, ne shvatajući da sve tajne leže u prirodi.

U narodnoj medecini postoje 20 vrsta lekovitih biljaka,koje se koriste za lečenje.Za hemoroide, dijabetes ,psorijazu, prostatu, štitastu žlezdu, postoje darovi iz prirode.

Preparat za hemoroide je prirodni preparat koji uspešno otklanja upalne procese, koji prouzrokuju spoljni i unutrašnji hemoroidi.Za spravljanje Staroplaninskog melema za hemoroide koriste se eterična ulja tri vrste biljaka: Nevena , Kantariona, Hajdučke trave.

 

Dijabetes ( diabetes mellitus) je oboljenje koje nastaje usled nedovoljnog lučenja ili delovanja insulina.Dijabetin kapi deluju na pet nivoa protiv Dijabetesa tip I i II. Utiču pozitivno na regulisanje ukupnog metabolizma glukoze, i lipida.Obnavljaju čitav pankreas.Dužina terapije zavisi od vašeg metabolizma, ishrane,stanja pankreasa.

 

 

Povišen krvni pritisak (hipertenzija) je sistemska bolest koja za posledicu može imati mnogobrojna oštećenja različitih delova tela.Krv koju srce pumpa kroz organizam nailazi na otpor zidova arterijskih krvnih sudova.Što je veća količina krvi koje srce pumpa i što su arterije uže ili kruće,to je krvni pritisak viši.CORDIPHYT su biljne kapi( dijetetskisupliment) za čišćenje srca i krvnih sudova od krečno holesterinskog plaka,koji se počinje taložiti u krvnim sudovima već od 25 godine života.

 

 

 

 

Ekcem je vrlo često kožno oboljenje. Javlja se kod preosetljivih osoba koje na ovaj način reaguju na neki od spoljnih činilaca. Ova sklonost ka alergijskoj reakciji može da bude nasledna. Od ekcema oboljevaju osobe svih starosnih dobi, međutim, kako broj godina raste tako i opada broj novoobolelih.Najčešće počinje crvenilom kože, a zatim dolaze kraste i perutanje kože.Hronični ekcemi se mogu pojaviti po celom telu, ali se najčešće javljaju oko usana, na očnim kapcima i iza ušnih školjki.

 

Psorijaza predstavlja hronično oboljenje kože koje karakteriše crvenilo,praćeno beličastim ljuskama.Najčešćese manifestuje na laktovimakolenima i kosatom delu glave. Glavni aktivni sastojak Staroplaninskog melema za Psorijazu i Ekcem je Ihtiol, crna, gusta supstanca neprijatnog mirisa. Ihtiol je sulfonirana materija uljnih škriljaca. Dobija se destilacijom bitumena, a glavno nalazište je u Tirolu. Ta bituminozna supstanca je bogata fosiliranim ostacima ribe, te stoga Ihtiol sadrži velike kolicine Sumpora i Fosfora kao i Ribljeg ulja.

 

Kurje oko, klavus, je okruglo, sitno, bolno zadebljanje kože koje liči na žulj,  prisutno na stopalima. Najčešće nastaje usled neudobne ili uzane obuće.Za spravljanje melema koriste se probrane sorte staroplaninskog bilja – bršljana (Hedera Helix), čuvarkuće (Sempervivum Tektorum) i divlje nane (Menta Piperita), ubranih na preko 1.500 metara nadmorske visine.Nosilac melema je prirodna celuloza koja rastvorena u organskom rastvaraču i fiksira lekovito dejstvo biljaka na obolelo mesto. Jako keratolitičko dejstvo preparata poboljšava i salicilna kiselina.

Akne i čirevi pojavljuju se na različitim mestima, najčešće na licu, ramenima, leđima, ali i stomaku i zadnjici. Nema pravila. Najveći problem sa aknama imaju osobe sa masnom kožom, a jedan od osnovnih uzroka ovog oboljenja kože je nivo polnih hormona u krvi. Što je veći nivo testosterona, postoje veće šanse za pojavu akni. Osim hormonskog poremećaja, razvoju crvenih, upaljenih tačkica pogoduju stres i nervoza, kojima smo svakodnevno izloženi. Ukoliko ste alergični na određen tip hrane ili namirnicu, to se može manifestivati upravo na vašoj koži. Čir predstavlja akutnu upalu lojnih i znojnih žlezda koju izazivaju bakterije. U većini slučajeva, u pitanju su gnojni bacili koji ulaze kroz pore i stvaraju čvoriće, koji se vremenom povećavaju i postaju sve tvrđi. Potkožni čirevi su pokazatelji dublje infekcije.

 

Kamen u bubregu i bešici nastaje kada se udruže nekoliko faktora: ishana, metabolički poremećaji, smanjeni unos tečnosti, nasleđe ili ukoliko postoji neka anatomska abnormalnost.Exton, čajna mešavina je efikasan tretman za topljenje i izbacivanje kamena iz bubrega.Veoma brzo deluje na čišćenju od kamenca iz bubrega i mokraćne bešike.Rastapa sve kamence u telu čak i u prostati, pljuvačnim žlezdama, zidovima krvnih sudova.Preparat možete da koristite uz svoje lekove.Nakon završene terapije, kamenac će biti istopljen i izbačen iz organizma.

 

Prostata je žlezda koja predstavlja deo muškog reproduktivnog sistema.Lečenje prostate na prirodan način, biljnim preparatima, je dobra alternativa hiruškim zahvatima.Terapija za prostatu su biljne kapi za smanjivanje volumena prostate kod akutnog i hroničnog prostatitisa.Terapiju čine 2 pakovanja biljnih kapi Prostatol i 1 pakovanje Panacea melem, dužina jedne terapije traje za 20 dana. Preporučena dužina terapije od 20 do 40 dana.Osnovu za spravljanje Prostatola biljnih kapi čine sinergija biljaka: Rtanjski čaj 20%, herba Timijana 15%, herba Rastavića, herba 15% Kantariona 10%, pulvis ploda kleke 25%,list peršuna15%

 

Štitna žlezda (štitasta) je najveća endokrina žlezda u našem organizmu.Tiroidni hormoni utiču na gotovo svaki organ u telu. Gojenje može biti signal niskog nivoa tiroidnih hormona, stanja koje se zove hipotireoza.Thyroidein su biljne kapi (dijetetski suplement) za bionivelaciju hormonskog lučenja štitaste žlezde. Reguliše se u potpunosti njen rad sa 6 bočica (tri terapije). Reguliše se rad povišenog i sniženog hormonskog statusa.Thyroidein su biljne kapi (dijetetski suplement) za bionivelaciju hormonskog lučenja štitaste žlezde. Reguliše se u potpunosti njen rad sa 6 bočica (tri terapije). Reguliše se rad povišenog i sniženog hormonskog statusa.Terapija se koristi za sve probleme sa tiroidom. Biljne kapi regulišu nivo povišenih i sniženih hormona štitnjače TSH, T3, T4. Panacea melem, napravljen od 21 biljke, koristi se kod hladnih čvorića, povišene vaskularizazije.Dvomesečna tarapija (60 dana) za štitnjaču čine 2x Thyroidein 100 ml. i Panacea melem. Preporučena dužina terapije od 60 do 120 dana, u zavisnosti od težine problema.

 

Iskoristite sve blagodeti prirode, moćnim preparatima zaštitite svoj organizam.Uskladi svoj život sa ritmom prirode, primeti lepotu koja te okružuje.U svetu prirode, sve ima svoje vreme i mesto.

„Čovek je deo prirode i njenog beskrajnog prostranstva“